Updates

Vacature Technisch Projectmanager en ERP/CRM goeroe

28 september 2017 | Dataplace Rotterdam | door: Inge Hageman

(AFAS) Applicatiebeheerder met gevoel voor Business Intelligence

Vacature - full time - op locatie: Dataplace Rotterdam (Alblasserdam) 

Bedrijfsprofiel
Dataplace heeft een drietal moderne TIERIII datacenters in Nederland. Eén gevestigd onder de rook van Rotterdam, één is gevestigd in de regio Utrecht en één is gevestigd in Arnhem. Vanuit deze carrier neutrale datacenters huisvesten wij voor een diversiteit aan klanten zowel grote als kleine IT-omgevingen. Wij onderscheiden ons van andere datacenters door onze eigen visie op een datacenter en onze persoonlijke benadering. Een visie die ten grondslag ligt aan het ontstaan van Dataplace.
Gezien de gestage groei en professionalisering die onze organisatie doormaakt, zijn wij ter uitbreiding van onze organisatie, per direct op zoek naar een technisch projectmanager en ERP/CRM goeroe

Functieomschrijving

Applicatiebeheer / ontwikkeling:
Als (functioneel) applicatiebeheerder AFAS bij Dataplace ben je iemand die talent heeft om de vertaalslag te maken van wat onze klanten, de business en je collega’s willen en nodig hebben naar functionele specificaties binnen AFAS Online. Je kunt je inleven, bent kritisch en vraagt door om te zorgen dat AFAS die ondersteuning biedt die onze organisatie nodig heeft.
Je bent end-to-end verantwoordelijk voor een succesvolle implementatie van processen en functies in ons AFAS systeem. Veel implementatiewerk verricht je zelf. Je schakelt met diverse stakeholders om de processen te analyseren en de behoefte te inventariseren en komt met voorstellen tot implementatie.
Je vertaalt optimalisatie en implementatiewensen naar praktische, efficiënte en goed functionerende (AFAS) oplossingen die aansluiten bij de doelstellingen van Dataplace. Het kan gaan om projecten, innovatieve oplossingen maar ook om eenmalige verbeteringen. Je bent verantwoordelijk voor een goede integrale werking van AFAS.

Projectmanagement Customer Care:
In het Dataplace Customer Care Center zijn veel processen geautomatiseerd voor onze klanten en voor onze back-office processen. Ter verbetering van de processen en het verder automatiseren van innovatieve toepassingen en wensen stuur je ons externe ontwikkelteam aan en kom je zelfstandig met verbetervoorstellen die je vervolgens door hen laat implementeren. Je bent verantwoordelijk voor de correcte werking en doorontwikkeling van het CCC systeem.

Business Intelligence / BI:
Je ontwikkelt en implementeert (financiële) rapportages in het systeem; De ene dag ben je bezig om data te ontsluiten vanuit onze systemen en de andere dag vertaal je de datasets naar praktische en schaalbare dashboards.

Borging van kennis:
Om kennisontwikkeling en kennisuitbreiding te realiseren, deel je kennis met je collega’s, waarbij er een verbreding en verdieping van kennis over de applicatie ontstaat. Je bent ervoor verantwoordelijk dat de gebruikers van AFAS getraind en geïnstrueerd zijn voor het juist toepassen van dit informatiesysteem.

Functievereisten

Je bent iemand die energie krijgt van een dynamische omgeving in een sterk veranderende en bewegende markt. Je fungeert als vraagbaak voor medewerkers en managers. Je weet razendsnel de pijnpunten te herkennen en te benoemen en vertaalt die naar een proces of systeemverbetering. Jouw inlevingsvermogen en snelle begrip van processen helpt hier enorm bij.

Daarnaast heb je: HBO richting MER, Bedrijfskunde, Business IT & Management
•    minimaal twee jaar aantoonbare functioneel applicatie beheer ervaring
•    Gedegen kennis (expert) van en affiniteit met AFAS Software (AFAS Profit, Insite en Outsite)
•    Ervaring met projectmatig werken
•    Goed begrip van database structuren en database applicaties
•    Een overtuigende en een proactieve werkhouding
•    Een sterk analytisch vermogen
•    Een uitstekende beheersing van Excel
•    Ervaring met databases (zoals MS SQL / MySQL Server)
•    Ervaring met het denken in ketens, data, processen en rapportages waardoor je informatiebehoefte kan vertalen naar inrichting van AFAS
•    Affiniteit met veranderingsprocessen

Verder ben je
•    Analytisch (bèta denken) en heb je oog voor detail
•    Hands on, heb je doorzettingsvermogen en ben je energiek
•    In staat de stakeholders inhoudelijk uit te dagen

Ons aanbod

Bij Dataplace bieden wij jou een compleet aanbod met een uitstekend salaris. Je kunt ook rekenen op een goed sociaal beleid en een pensioenregeling. De communicatielijnen zijn kort en de werksfeer is collegiaal en informeel.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie, dan zien wij je sollicitatie met belangstelling tegemoet.

Dataplace B.V.
t.a.v. dhr. G. van der Veen
sollicitaties@dataplace.eu

" acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, echt niet "